ZAMANINDA TESLIMAT OTOMOTIV SEKTÖRÜNDE MALIYETI AZALTIYOR / 16.06.2015

Otomotiv ve yan sanayinin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmasında lojistik firmalarına çok iş düşüyor. Bugün, 100'den fazla ülkeye otomotiv ürünü ihraç eden Türkiye’de lojistik faaliyetlerin önemi gün geçtikçe artıyor.
Otomotiv firmaları, stok maliyetlerinin ciddi rakamları bulmasından dolayı stoksuz çalışmayı tercih ediyorlar. Yüklerin taşınmasındaki en ufak bir gecikme yan sanayinin kendi hattının durmasına sebep oluyor, bu nedenle yüklerin her zaman terminli olması gerekiyor.

Konuyla ilgili sektör ihtiyaçlarına uygun hızlı, esnek ve alternatifli çözümler sunan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “Sertrans Logistics olarak otomotiv sektörüne kurulduğumuz yıldan bu yana hizmet veriyoruz. Hem sektörü, hem sektörün iç ve dış dinamiklerini, hem de sektörün günden güne gelişen ve değişen ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda biz de hizmet modellemelerimizi güncelliyoruz. Otomotiv lojistiğinde uluslararası nakliye, yurt dışı depolama ve dağıtım, toplama ve geri dönüşüm, yurt dışı depolardaki malların stok takiplerinin yapılması gibi hizmet detaylarıyla rakiplerimizden farklılaşıyoruz” dedi.

Özellikle otomotiv firmaları için “Just in Time” hizmetinin gereklilik olduğunu söyleyen Keleş, Sertrans Logistics olarak sunduğumuz “Just in Time” hizmetimiz ile müşterilerimiz, hem stok maliyetlerinden kazanıyorlar hem de ürünleri anında gümrüklenip üretime girebilme fırsatı elde ediyorlar’’diye ekledi.

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 26 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 16 ülkeye ve 63’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek te

16.06.2015