YAPI MALZEMELERİ VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER LOJİSTİKÇİLERİ YAKINDAN ETKİLİYOR. / 01.04.2015

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “2023 yılında yurtiçi ve yurt dışında toplam 200 milyar dolar ciro hedefi olan yapı malzemeleri ve inşaat sektörü, lojistik sektörünü yakından etkileyecek.”
2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

Türkiye yapı sektörünün 2015 yılındaki yeni pazarlara açılma hedefi lojistik sektöründe olumlu karşılandı. Üretim değeri 50 milyar dolar, ihracatı 21,8 milyar dolar, ithalatı ise 10,4 milyar dolar olan inşaat malzemeleri sanayi, 2014 yılında 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

2015 yılında yeni pazarlara açılma hedefi olan Türkiye yapı sektörünün lojistik sektörünü yakından etkileyeceğini söyleyen Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş konuyla ilgili; “Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyanın 10’uncu, Avrupa’nın 3’üncü büyük ekonomisi olmayı hedefliyoruz. Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan yapı ve inşaat, beraberinde pek çok sektörü de etkiliyor. Bunlardan biri de doğal olarak lojistik sektörü… İthalat ve ihracatta doğru bir lojistik yönetimi büyük bir önem taşıyor dolayısıyla yapı sektörü,  ihracat, ithalat,  depolama ve yurtiçi-yurtdışı dağıtım hizmetlerine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Yapı malzemeleri ve inşaat sektörü de 2015 yılındaki yeni pazarlara açılma hedefini bu bakış açısıyla gerçekleştirmektedir ve böyle de devam etmelidir” dedi.

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 25 yıldan fazla süredir ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 16 ülkeye ve 63’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek tesistir.

01.04.2015