TÜRK İHRACATÇILARI İÇİN EN BÜYÜK SORUN RUS GÜMRÜKLERİNİ AŞMAK ! / 21.8.2015

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş gümrüğe takılmadan Rusya’ya ihracat yapmanın formülünü açıkladı.
Türk ihracatçıları için en büyük sorun Rus gümrüklerini aşmak !

Ekonomik krizle mücadele eden Rusya, gümrükteki zorlayıcı uygulamalarıyla da Türkiye’nin yakın takip alanına girdi.

Türk ihracatçıları için giderek önemli bir pazar haline gelen Rusya, bir yandan ekonomik krizle mücadele ediyor, diğer yandan Batı’lı ülkelere karşı uyguladığı zorlayıcı gümrük uygulamalarından vazgeçmiyor.

48 saatte Rus gümrüğünden geçme garantisi

Rusya’ya proje taşımacılığı gerçekleştiren ve ihracatçılara komple yük taşıma hizmeti veren Sertrans Logistics’in CEO’su Nilgün Keleş konuyla ilgili ‘‘ Biz yıllardır başta tekstil olmak üzere, inşaat ve imalat sanayi için Rusya’ya yönelik hizmet veriyoruz.  Rusya şu an, makine sektörü başta olmak üzere pek çok sektör için önemli ve yeni bir pazar haline gelmeye başladı. Ancak Rusya’ya yönelik lojistik hizmet sunmak çok ciddi bir deneyim, uzmanlık ve yetkinlik gerektiriyor, zira Rus gümrükleri, Batı’lı ülkelerin gümrük normlarından farklı işliyor. Bizim en büyük avantajımız, Rus gümrük mevzuatlarında uzmanlaşmış kadromuzla, ürünleri daha yola çıkmadan ister müşterinin kendi yerinde isterse kendi depolarımızda Rus gümrüklerine uygun ön hazırlık ve beyan işlemlerine tabi tutmamız, bu sayede varış noktasında gümrük işlemlerini hızlandırıyor olmamızdır. Verdiğimiz bu hizmet sayesinde maksimum 48 saat süre garantisiyle Rus gümrüklerini aşarak ürünlerin zamanında teslimatını gerçekleştiriyoruz. Bu da Rusya’ya yönelik ihracat yapan müşterilerimize çok büyük hız, zaman ve maliyet avantajı sağlıyor. Aynı şekilde İstanbul-Moskova taşımalarımız için de maksimum bir hafta süre garantisiyle hizmet veriyoruz” dedi.

21.08.2015