TEKSTİLCİLERİN ABD’YE 1,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPMASI İÇİN DOĞRU LOJİSTİK YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ / 25.05.2015

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “2017’de ABD’ye 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefleyen tekstil sektörü için hızlı teslimat ve lojistik operasyon çok önemli. ABD gibi büyük ve karmaşık bir pazar lojistik uzmanlık gerektiriyor.” 10 yıl önce 1,5 milyar dolar seviyesinde olan, ancak bugün 400 milyon dolar civarında gerçekleşen ABD’ye tekstil ihracatında eski günlere dönüş için harekete geçildi. Amerikalı tekstil perakendecilerinin de Türkiye’ye pazar araştırmasına gelmesiyle birlikte harekete geçen Türk tekstilciler sonbaharda ABD’ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat’a göre devlet desteği almak ve roadshow’lar gerçekleştirmek tekstil sektörüne ABD pazarında ivme kazandıracak.
Konuyla ilgili tekstil sektörüne özel katma değerli lojistik hizmetler sunan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “Lojistik sektörü, tekstilcilerin bu atılımını destekleyecek şekilde hareket etmeli. Sertrans olarak biz bu desteği vermeye her zaman hazırız. 26 yıldır tekstil lojistiğine yönelik hizmetlerimiz ve uzmanlığımızla Avrupa pazarında zaten lider konumdayız. Tekstilcilerimize hız ve maliyet avantajı sunan özel çözümlerimizle tekstilcilerimizin ABD pazarındaki rekabette de bir adım önde olmalarına katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa kadar alışveriş yapan tek bir ülke var. O da Amerika Birleşik Devletleri… Tekstilcilerin 2017’de 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacaklarına olan inancım tam. Fakat tekstilcilerin lojistik ayağını sorunsuz halletmeleri büyük bir önem taşıyor. Özellikle ABD gibi büyük ve karmaşık bir pazarda lojistik uzmanlık çok değerli. Bu nedenle, bölgesel networkleri kuvvetli, teknolojik alt yapısıyla operasyonel süreçleri kusursuz yönetebilecek bir çözüm ortağıyla çalışmak hedefe emin adımlarla ilerlemeleri için mühim…”

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 25 yıldan fazla süredir ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 16 ülkeye ve 63’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek tesistir.

25.05.2015