SERTRANS YETENEK YÖNETIMI ILE İK’DA FARK YARATIYOR! / 07.09.2015

Sertrans’ta “ Stajiyerlikten Genel Müdürlüğe” uzanan yolun

önü açılıyor.

Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden Sertrans Logistics, çalışanlarına yetenek yönetimi uygulamasıyla kariyer planlaması desteği vererek şirket içinde stajiyerlikten Genel Müdürlüğe uzanan yolun önünü açıyor.

Sertrans, şirketinin geleceği için kendi çalışanlarına

yatırım yapıyor.

Yetenek yönetimi, bağımsız bir ölçme değerlendirme merkezi tarafından yapılan 360 derece yetkinlik değerlendirme çalışmasıyla, gizlilik prensibine dayalı bir çalışan değerlendirme sistemidir. Sistem kapsamında, hedef bazlı performans değerlendirmelerini yöneticileri ile yapan çalışanların güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri ve eğitim ihtiyaçları tespit ediliyor, kariyer planlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yetenek yönetimini uygulayan Sertrans ayrıca,
mesleki kişilik envanterlerini uzman psikologlar tarafından değerlendirerek, yüksek potansiyeli olan, stratejik bakış açısına sahip, etkin roller üstlenebilecek çalışanlarına yatırım yapıyor ve onları organizasyonun geleceği için hazırlamayı amaçlıyor.

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş yetenek yönetimi sistemi ile daha yetkin, daha verimli, daha başarılı ve daha mutlu Sertrans çalışanlarını amaçladıklarını vurguluyor.  Keleş konuyla ilgili; ‘‘Kurulduğumuz günden buyana yöneticilerimizi kendi içimizden çıkarmak ve çalışanlarımızı bu yönde teşvik etmek üzere gayret gösteriyoruz. Bugün çeşitli yönetim kademelerimize hatta İcra Kurulu’muza içeriden terfilerle gelmiş başarılı yöneticilerimizin olması bunun en önemli göstergesidir. Bu çalışmalarımızı artık daha da üst boyuta taşımış durumdayız.  Zaten yüksek niteliklere sahip oldukları için birlikte olduğumuz çalışanlarımızı şimdi de en üst mertebelere ulaşma gayreti içinde görmek istiyor, bu konuda onları mesleki ve kişisel yetenekleri doğrultusunda donatıyor, eğitiyor, teşvik ediyor ve destekliyoruz. Yetenek yönetimi sisteminin en önemli çıktılarından bir tanesi doğru çalışanın doğru yerde ve doğru zamanda bulunmasıdır. Diğer yandan, dinamik ve yüksek niteliklere sahip çalışanların, kariyer beklentilerini ve hedeflerini bilmek, bu kişileri yönetmek ve kurum ile paralel hedefler geliştirmelerini sağlamak, hedeflerini doğru yönetebilmeleri için rehberlik edebilmeyi yetenek yönetimi sistemimizle sağlıyoruz. Bu uygulama sadece Sertrans Logistics’e değil, sektöre de kazanım sağlayacak’’ dedi.

07.09.2015