SERTRANS LOGISTICS ‘YETKILENDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ’ BELGESI ALDI.

Sertrans Logistics,gümrük işlemlerini kendi bünyesinde yaparak ihracatçının hayatınıkolaylaştıracak.

Gümrük ve TicaretBakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü belgesi sayesindeSertrans, gümrük işlemlerini bundan böyle kendi bünyesinde yapacak.

Sertrans, gümrük yükümlülüklerini eksiksiz ve hatasız yerine getirmek, kayıtsistemi düzenli ve izlenebilir olmak, güvenlik ve iş ortaklığı yönetimi, riskyönetimi, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartları gibi pek çok üstdüzey performans gerektiren kriterleri yerine getirebilen firmalara verilen‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ belgesini aldı. Yetkilendirilmiş Yükümlü belgesininzaman tasarrufu sağlayarak ihracatçılara büyük avantajlar sağlayacağınıbelirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan KELEŞ: “Uluslararasıtedarik zinciri yönetiminde 27 yıllık tecrübeye sahibiz. YetkilendirilmişYükümlü belgemiz ile tüm gümrük işlemlerimizi kendi bünyemizde güvenli ve hızlıbir şekilde tamamlayarak, bürokratik işlemleri en aza indirerek lojistikoperasyonlarda çözüm ortaklarımıza zaman tasarrufu, maliyetlerinde iyileştirmeve hız sağlayacağız. Böylece, ihracatçı müşterilerimizin kendi rakiplerine görebir adım daha önde olmalarını sağlayacağız”dedi.

“İhracatçılarımızındış pazarlardaki rekabet güçlerine destek oluyoruz”

27 yıldır uluslararasıtaşıma ve lojistik hizmeti veren Sertrans’ın yerli ve yabancı gümrükler nezdindekikurumsal itibarının çok yüksek olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı HakanKeleş “ Yıllardır yüksek kalitede ve uluslararası standartlarda hizmetveriyoruz. Yerli ve yabancı gümrükler nezdindeki kurumsal itibarımız yanında,kapsamlı teminatla 2013 yılından beri bu alandaki hizmetlerimizi vegüvenilirliğimizi daha da pekiştirmiş bulunuyoruz. Tüm bunlar, çözüm ortağıolduğumuz ihracatçılarımıza maksimum destek vermemize imkan sağlıyor.  Bugün, ihracatçılarımızın en büyükkayıplarından biri gümrük işlemlerinde harcanan uzun sürelerdir. Lojistik hızgerektiriyor, kaybedilen zaman teslimat sürelerinin aksamasına, terminlerinuzamasına, müşteri kaybına ve hatta pazar kaybına kadar ihracatçılarımıza büyükzarar veriyor. Biz, Yetkilendirilmiş Yükümlü belgemizle yük kontrollerinikendimiz yapıyor, bürokrasi işlemlerini azaltıyor ve tüm lojistik süreçlerikendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. İç gümrük idarelerine gitmeden, sırabeklemeden ihracatçılarımızın ürünlerini uluslararası piyasaya çok daha hızlı,ekonomik ve güvenli taşıyarak ihracatçılarımıza hız ve maliyet avantajısağlıyoruz. Bu uygulamamız ile rekabetin en sert şekilde yaşandığı dışpazarlarda ihracatçılarımıza destek olmak, Türk ihracatçısının uluslararasıarenada rakiplerinden bir adım önde olmasına katkı sağlamak en büyük amacımız”dedi.

22.02.2016