SERTRANS LOGİSTİCS, İSTANBUL AVRUPA YAKASI’NIN “MÜSTAKİL İNŞA EDİLMİŞ” İLK VE TEK ADR DEPOSUNU HİZMETE SUNDU. 27.08.2014

Sertrans Logistics’in Hadımköy’de müstakil inşa ettirdiği ADR (Tehlikeli Maddeler) deposu, bu yakada özel sektör tarafından işletilen ilk ve tek tehlikeli maddeler deposu olma özelliği taşıyor.
Sertrans Logistics’in 50.000 m2’lik Hadımköy Tesisleri arazi sınırları içinde bulunan ve 2.000 m2’lik ayrı bir alan üzerine inşa edilen Tehlikeli Maddeler deposu Halkalı gümrüğüne bağlı antrepo özelliği taşıyor.  Antrepo-ADR yönetmelik ve mevzuatlarının öngördüğü koşul ve şartlarda tüm tehlikeli maddelerin ( yanıcı, parlayıcı, patlayıcı, sıvı, gaz ) gümrüklenmesi ve depolanması hizmetlerini verecek olan Sertrans Logistics’in tehlikeli maddeler deposu sahip olduğu yüksek güvenlik sistemleriyle dikkat çekiyor.

Gümrüklü ADR deposuyla ilgili bilgiler veren Sertrans Logistics Ceo’su Nilgün Keleş:  “Tehlikeli madde lojistiği, lojistik sektörünün çok özellikli bir yan sahasıdır ve bu maddelerin lojistik operasyonları, alanında uzmanlaşmış personele, teknik donanım ve sistemlere gerekli yatırımları yapmış yetkin işletmeler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.  Biz, uluslararası tedarik zinciri yönetiminde 25 yıllık deneyim ve birikime sahip bir firma olarak, Avrupa yakasında uluslararası standartlara sahip, özel bir arazide müstakil inşa edilmiş bir ADR deposunun sektörümüz için önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini fark ettik. Uluslararası standartlara ve normlara uygun ileri teknolojik sistemlerle inşa ettirdiğimiz ADR depomuz, otomatik rampalı kapılara, yüksek güvenlik alarmlarına, spinkler sistemli yangın kontrolü ve azotlu söndürme sistemlerine, özel bölmeli ve güvenlikli odalara sahip. Bu teknolojilerin yanı sıra, kimyasalların depolama sınıf kodlarına uygun depolama ve meddelerin taşıdığı risklere göre depo içi alokasyon hizmetleri de vermekteyiz.  Başta kimyasallar olmak üzere tüm tehlikeli maddelerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek uygun sistem ve araçlarla taşınması, gümrük ve depolama işlemlerinin dünyanın kabul ettiği uluslararası standartlarda yapılması konusundaki hassasiyetimizi, tehlikeli maddeler depomuzu tamamen ayrı bir alan üstüne inşa ederek göstermiş bulunuyoruz” dedi.

27.08.2014

Dosyalar