E-TIR LOJİSTİKÇİLERE İYİ GELECEK

Lojistik sektörü,yeni hükümetin programındaki gümrük ve dış ticaret konularındaki yeniliklerin 2016 yılında hayata geçirilmesini bekliyor. Sektörün öncü firmalarından Sertrans Logistics Genel Müdürü Nilgün Keleş, özellikle gümrük kapılarının artırılmasıyla sektörün ivme kazanacağını düşündüklerini söylüyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Türkiye Cumhuriyeti’nin 64’üncü Dönem Hükümet programı, özellikle gümrük ve dış ticaret alanındaki düzenlemeleriyle ithalat ve/veya ihracat yapan şirketlerin yanı sıra, lojistik sektörünü de yakından ilgilendiriyor.

Gelişmeleri ve sektör olarak yeni dönemden beklentilerini açıklayan Sertans Logistics Genel Müdürü Nilgün Keleş,gümrüklerde hem nitelik hem nicelik bakımından yapılması öngörülen değişikliklerin sektörün önünü açacağını belirtti.

Sektörün başlıca sıkıntılarından biri olan gümrük işlemleri için harcanan sürenin azaltılması ve gümrük sayılarının artırılmasının lojistik sektörü için büyük bir adım olacağını belirten Nilgün Keleş, “Özellikle sınır kapılarının yap-işlet-devret yöntemi ile sayısının artırılması ve modernize edilmesi, komşu ülkeler ile ticaret hacmin genişlemesini sağlayacak ve sektörün elini rahatlatacaktır” dedi ve şöyle devam etti:

“Gümrük hizmetlerinin ve ticaretin kolaylaştırılması,lojistik sektörüne sağlayacağı yararın yanına ülkemizin dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelmesi bakımından da önemli bir adım olacak. Bu uygulamalara paralel olarak önümüzdeki dönemde kalite odaklı ihracatlara ilişkin uygulamaların teşvik edileceğini tahmin ediyoruz”

“e-TIR”uygulamasıyla bambaşka bir dünyanın kapıları aralanacak

Şu ana kadar sistemde uygulanan ‘Tek Pencere Sistemi’ ile dış ticaret işlemlerinin tek bir noktadan tamamlanmasına yönelik çalışmaların devam etmesini umduklarını söyleyen Nilgün Keleş, ‘Tek Durakta Kontrol’ ve komşu ülkeler ile ‘Ortak Gümrük Kapısı’ projeleri sayesinde sınır geçişlerinin hızlandırılmasını ve Türkiye-AB arasındaki ticaretin uyumlaştırılmasına ilişkin politikalara ağırlık verilmesini beklediklerini söylüyor.

Özellikle “e-TIR” pilot projesiyle, karayolu taşımacılığında elektronik işlemlerin hayata geçirilmesini ve lojistik işlemlerin hızlandırılmasını beklediklerini ifade eden Keleş, “Yeni dönemde, gümrük işlemlerinin hızlandırılmasına ilişkin politikaların devam edeceğini ve Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulamasının teşvik edileceğini öngörüyoruz” diyor.

Sertrans Logistics,uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 26 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu,güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı”hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak,Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Şu an yoğunlukla Kuzey Afrika ve Avrupa kıtası başta olmak üzere toplam 19 ülkeye ve70’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe”üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesislerive genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLDLEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek tesistir.

10.12.2015