ALMANYA, İNGILTERE VE İTALYA ÖNCELIKLI OLMALIDIR! / 24.03.2016

Türkiye İhracatçılar Birliği farklı ülkelere Türkiye Ticaret Merkezi kurmaya karar verdi; farklı sektörlerden farklı ülke önerileri geldi! Türkiye İhracatçılar Birliği 10’dan fazla ülkede Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) kurulması için çalışmalara başladı. Farklı sektörlerin ihtiyaçlarını aynı anda karşılayabilecek etkin merkezler kurmak hedefiyle yola çıkan TİM, sektör liderleriyle birlikte TTM kurulacak ülkeleri belirliyor. Lojistik sektöründen Sertrans CEO’su Nilgün Keleş, “Almanya, İngiltere ve İtalya öncelikli olmalıdır” diyor.

Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) kurulacak ülkeler belirlenirken farklı sektörler kendi görüşlerini TİM’e iletti. Hazırgiyimciler ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya üzerinde yoğunlaşırken, madenciler Çin, ABD, Dubai ya da Katar’ı düşünüyor. Makineciler ABD, Uzak Doğu, Almanya ve Afrika’da; mobilyacılar ise ABD, Hindistan ve Çin’de ticaret merkezi kurmak istiyor.

Konuyla ilgili Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş “Türkiye Ticaret Merkezleri’nin kurulacağı ülkeler belirleniyor. Lojistik sektöründeki 25 yıllık deneyimime dayanarak söylüyorum; Avrupa’da bu tür merkezler kurulacaksa Almanya, İngiltere ve İtalya öncelikli olmalıdır. TİM’in yaptığı açıklamaya göre 2014 ihracat rakamları gösteriyor ki, İngiltere ile Türkiye arasındaki ihracat oranı yüzde 12.6’ya, Almanya ile yüzde 11.3’e, İtalya ile yüzde 7.4’e yükseldi. Bu rakamların toplamı, 2014 yıllık ihracatın 31’i oluyor. Bu nedenle, TTM kurulacak ülkeler arasında Almanya, İngiltere ve İtalya öncelikli olmalılar.” dedi.

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 25 yıldan fazla süredir ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 16 ülkeye ve 63’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek tesistir.

24.03.2015